روز گذشته (10 دی ماه) ابتدا شبکه های اجتماعی اینستاگرام و تلگرام در اینترنت های همراه اول و ایرانسل از دسترس خارج شد، سپس قطعی و اختلال این دو شبکه به اینترنت های ثابت و ADSL نیز تسری پیدا کرد.
قبل از فیلترینگ سراسری تلگرام و اینستاگرام، پاول دوروف، رییس پیام رسان تلگرام درباره این اتفاق هشدار داد. او چند ساعت بعد با استفاده از اکانت توییتر خود، خبر از پایان کار تلگرام در ایران داد.
پس از اطمینان از قطعی سراسری تلگرام، بسیاری از کانال ها فعالیت خود را متوقف کردند و برخی دیگر به معرفی روش های عبور از اختلال می پرداختند. بعضی از کابران تلگرام نیز به اپ هایی چون بیسفون، پیام رسان سروش و Wispi نقل مکان کردند.
ابتدا خبر های ضد و نقیضی از موقتی یا دائمی بودن قطعی ها به دست می رسید. خبرگزاری ایلنا به نقل از منبعی آگاه مدعی است که قطعی تلگرام به دلیل وجود نمونه های مشابه داخلی همچون سروش و بیسفون، دائمی خواهد بود. ولی اختلال اینستاگرام پس از چند هفته به حالت عادی باز می گردد.
اما امروز محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با استفاده از اکانت توییتر خود، بدون اشاره به نام اینستاگرام یا تلگرام، قطعی دائمی شبکه های اجتماعی را تکذیب کرد.
او در توییت اخیر خود گفته است:
“شایعه هایی که در خصوص قطع دائمی شبکههای اجتماعی مطرح میشود صحت ندارد و به نظر میرسد هدف آنها ایجاد نارضایتیهای اجتماعی و بدبینی عمومی است.”
حال در هفته های پیش رو باید دید که آیا قطعی تلگرام و اینستاگرام ادامه خواهد یافت. یا این که پس از پایان نا آرامی ها شاهد بازگشت اینستاگرام و تلگرام به دسترس عموم خواهیم بود.
بنابر آمار مرکز ملی فضای مجازی، در تلگرام بیش از 700 هزار کانال وجود دارد. برخی از این کانال ها منبع درآمد و ارتزاق صاحبانشان هستند. آمار دقیقی از تعداد صفحات ایرانی اینستاگرام وجود ندارد، اما این شبکه نیز کابران فعالی دارد.
همچنین بخوانید: اینستاگرام رفع فیلتر شد + نتایج نظرسنجی از مردم درباره تلگرام